Kamperi

Prvi GEWO kamp u Srbiji u planinskom mestu Krupanj organizovan je 2020. godine. Prva smena bila je u periodu 23 – 30. jun kada je boravilo 60 dece raspoređenih u tri grupe. Sa njima je radilo 6 trenera i 4 sparing partnera. Polaznici kampa bili su iz Novog Sada, Ruskog Krstura, Subotice, Kladova, Valjeva, Sremske Mitrovice i Rume. Glavni trener bio je Daniel Toađer, selektor kadetske i juniorske reprezentacije Srbije.
- Krupanj je savršeno mesto za rad sa decom. Veoma sam zadovoljan uslovima. Radili smo na 10 stolova u tri grupe. Decu smo podelili po nivou obučenosti, a pristupali smo im i individualno. Kod nekog je bila korekcija u tehnici, kod drugog rad na novom elementu ili postavka koncepcije igre. Prvenstveno deca su uvidela šta znače pripreme koje su po karantinskom principu jer ih to očekuje u budućnosti kada budu igrali, nadamo se, za naše superligaške klubove – kaže glavni trener prve smene, Danijel Toađer, inače selektor kadetske i juniorske reprezentacije Srbije.
Druga smena bila je u periodu 29.juna i 7. jul. Glavni trener bila je Nada Banjac, iskusni stručnjak sa ITTF kampova, a sprovodila je trenažni rad uz još tri saradnika i sparing partnera koji su radili sa 30 polaznika iz Novog Sada, Čelareva, Bača, Selenče, Kraljeva, Zemuna i Sremske Mitrovice. Druga smena imala je i internacionalni karakter pošto je bilo dece i iz Goražda, Bosne i Hercegovine.
- Jako sam zadovoljna. Uslovi su fenomenalni. Deca su bila vredna i slušala su. Svako dete je dobilo svoj karton sa ličnim specifikacijama usled čega će klupski treneri imati potpunu dijagnozu sa evaluacijom u radu deteta. Ovo nije prolazan kamp, već kamp na kome bolje upoznajemo decu, a potom pratimo njihov razvoj tokom sezone i sugerišemo određene stvari. Ovakvi kampovi su zdrava osnova i važni su preduslovi da deca najpre zavole sport, ali i da se postave određene tehničko-taktičke stvari koje od opšte važnosti u ovom dobu – rekla je Banjac.
Kamperi u GEWO kampu bili su smešteni u Welness&Spa hotelu Grand gde su koristili bazen u slobodno vreme, uz organizovane izlete obližnih znamenitosti gde su se upoznali sa istorijom i kulturom lokaliteta. Svaki polaznik dobio je vredne GEWO pakete opreme nemačkoj prizvođača koji je ujedno i sponzor stonoteniske reprezentacije Srbije. Organizator je preduzeo sve mere opreza u suzbijanju od širenja epidemije. Postojao je i 24-časovno prisustvo lekara. Nažalost, treća smena koja je trebala da okupi mlade stonotenisere i stonoteniserke iz Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije je pod znakom pitanja zbog Kovid-19.